Mai multe locuri pentru afișe electorale

de | 08/11/2016 | Administrație, Local, Politică

Primăria Roman a dispus amaplasarea locurilor speciale pentru afișaj electoral pentru campania electorală care începe vineri, 11 noiembrie.  O primă regulă pentru afișele candidaților prevede ca locurile destinate afișajului electoral să fie situate în zone frecventate de cetățeni, fără să stânjenească însă circulația pe drumurile publice și celelalte activități din localitățile respective. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală care participa la alegeri poate aplica un singur afiș electoral. Este interzisă utilizarea de către candidați a locurilor speciale de afișaj electoral, dacă se împiedică astfel folosirea acestora de către alți competitori electorali.

Vă aducem la cunoștință faptul că, prin dispoziția nr. 1808 din 2016 s-au stabilit pentru afișajul materialelor electorale următoarele zone din municipiul Roman: Parcul Municipal, intrarea secundară dinspre Ștefan cel Mare, intersecția Anton Pann cu bulevradul Republicii, bl. 29 de pe Anton Pann, intersecția Oituz cu bulevardul Roman Mușat, Biblioteca Municipală, bl. 12 Roman Mușat, b-dul Republicii nr.101, Șc. Generală ”Carol I”, str. Bogdan Dragoș, intersecția strada Smirodava, bl.7, cu Ecaterina Teodoroiu, b-dul Republicii nr.65, Ecaterina Teodoroiu – complex vechi, Ștefan cel Mare, nr. 259, b-dul Roman Mușat – Spitalul Vechi, Piața Centrală – hala centrală. Și sunt alte patru locații noi față de alegerile locale, respectiv cartierul Danubiana, strada Mihai Viteazu – fostul PECO din zona respectivă, strada Bogdan Dragoș – zona abator și strada Bogdan Dragoș – Nicolae Bălcescu”, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Un afiș electoral nu poate depăși dimensiunile de 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură. În alte locuri decât cele stabilite conform de către primarii localităților, afișajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, al administratorilor sau al deținătorilor.  Solicitarea legată de suplimentarea locurilor pentru afișaj electoral a fost cerută, în campania electorală pentru alegerile locale, de candidatul PSD, Gheorghe Oprea.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.