Reptile vii din 70 de specii la Muzeul de Științe ale naturii

de | 08/11/2016 | Actualitate, Local

Muzeul de Științe ale Naturii organizează o nouă expoziție pentru romașcani. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă peste 70 de specii de reptile vii, aduse la Roman de un colecționar particular, începând de joi, 10 noiembrie. Reptilele vii fac parte din cea mai mare colecție particulară de acest fel din România. Florin Sârb, proprietarul acestei colecții va veni și el la Roman și va fi prezent pe parcursul expoziției, astfel că multe răspunsuri la întrebări și curiozități despre reptile vor fi date chiar de cel care le îngrijește.

O expoziție care va începe de joi, 10 noiembrie, va dura minim o lună, cu posibilitate certă de prelungire. Reprezentantive în cadrul acestei expoziții sunt specii de cobre, aș zice eu, speciile de vipere, tarantula și taipanul australian, maba verde, mamba neagră, șarpele cu clopoței. Alături de acești șerpi periculoși, care sunt ca specii incluși în top specii periculoase din lume, deci alături de acești șerpi veninoși putem vedea și serpi constructori uriași cum ar fi șaprele boa, pitonul sau anaconda”, a afirmat muzeograful Cătălina Ivan.

Este a treia oară când colecția privată vine la Roman, iar evenimentele anterioare au fost lipsite de incidente. Prin urmare, în ciuda faptului că în terarii vor fi reptile veninoase vii, vizitarea este lipsită de pericole. Prețul biletelor este de 7 lei pentru copii, pentru grupuri organizate, pentru pensionari, pentru studenți și de 10 lei pentru adulți.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

2 Comentarii

  1. Miron Doru

    Unde este expoziția? Adresa, vă rog… Mulțumesc.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.