Sute de patroni au fost controlați în luna octombrie

de | 16/11/2016 | Actualitate, Județean

Sute de oameni de afaceri din județul Neamț au fost verificați de inspectorii de muncă în luna octombrie. În ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă, au fost 131 de controale, care s-au terminat cu 112 amenzi, în valoare totală de 37.500 de lei. Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț au verificat, la 155 de firme, și cum sunt respectate regulile în domeniul relațiilor de muncă.

Cu prilejul controalelor au fost aplicate 13 sanctiuni contravenționale din care opt amenzi, însumând 66.500 lei, respectiv cinci avertismente. De asemenea, au fost depistati șase angajatori la care lucrau 18 persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru muncă fără forme legale de angajare a fost de 60.000 lei. În cazul unui angajator s-au înaintat către organele de cercetare penală, documentele necesare în vederea constatării infracţiunii de primire la muncă fără întocmirea formelor legale a unui număr mai mare de cinci persoane, iar în cazul altui angajator s-au înaintat către organele de cercetare penală documentele necesare în vederea constatării infracţiunii privind nerespectarea regimului de muncă al minorilor. Au fost depistate de asemenea, 48 persoane pentru care angajatorii au înregistrat contractele individuale de muncă în registrul general de evidență al salariatilor în format electronic, fiind dispuse 56 de măsuri pentru remedierea neconformităților. A fost aplicată o amendă în valoare de 5.000 lei si un avertisment”, se arată într-un document al ITM Neamț.

În luna octombrie, la Inspectoratul Teritorial de Munca Neamț au fost inregistrate nouă accidente de muncă, soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.