„Toamna șahistă romașcană” la Fundația Melchisedec

de | 17/11/2016 | Local, Educație

Concursul de șah rapid pentru copii ”Toamna Șahistă Romașcană” se va desfășura în sistem elvețian. Fiecare concurent va juca cinci runde, prin tragere la sorți pe calculator, câte 20 de minute fiecare. Competiția se va desfășura pe două categorii – clasele I-IV și clasele V-VIII – și se pot înscrie copii din Roman și din zona Romanului.

Sâmbătă, 19 noiembrie, la Fundația Episcop Melchisedec, va avea loc o competiție de șah pentru copii, denumită ”Toamna Șahistă Romașcană”. Competiția se adresează copiilor din clasele I-VIII, fiind organizată pe două secțiuni: clasele I-IV, clasele V-VIII. În vederea înscrierii la această competiție, copiii sau părinții ar trebui să ia legătura cu mine, Bogdan Sava și cu profesorul Cătălin Artene. Competiția se va desfășura între orele 9.00 și 13.30 pe durata a cinci runde, fiecare competitor va juca cinci runde. Sistemul de împerechere va fi de tragere pe calculator în funcție de punctajele adversarilor, nu va fi taxă de participare pentru niciun concurrent și vor fi acordate premii pentru categoriile generale pe secțiunile clasele I-IV și V-VIII, precum și pentru fete. La această competiție vor juca jucători din Roman, dar și din zona Roman, precum și din Hălăucești, județul Iași. Sperăm ca această competiție să fie prima dintr-o serie de competiții sezoniere, în fiecare anotimp să promoveze șahul juvenil romașcan”, a afirmat Bogdan Sava, candidat la maestru.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.