Jandarmii nemțeni, eroi pentru o bătrână bolnavă

de | 25/11/2016 | Actualitate, Județean

În cursul acestei săptămâni, jandarmii nemţeni s-au mobilizat şi au venit în ajutorul unei femei de 58 de ani din Piatra Neamţ, care trece printr-o perioadă dificilă a vieţii. Aceasta suferă de grave probleme de sănătate cu glanda tiroidă şi a fost diagnosticată cu o formă avansată de cataractă, boală ce i-ar putea răpi vederea pentru totdeauna.

Cu toate acestea, femeia se îngrijeşte şi de un copil cu handicap iar venitul lunar al acesteia nu depăşeşte 1.000 de lei. De aceea, militarii au iniţiat un apel umanitar către toţi colegii, iar cu banii strânşi din acţiunea umanitară şi cu premiul de 1.000 de lei câştigat prin ocuparea locului III la Cupa „Toma Constantin” a Jandarmeriei Române, jandarmii au reuşit să aducă un strop de bucurie acestei familii, înainte de sărbătorile de iarnă.

Acest minim ajutor financiar este cu atât mai important, cu cât femeia va face obiectul unei intervenţii chirurgicale oftalmologice, iar costurile operaţiei se ridică mult peste posibilităţile acesteia. Jandarmii nu sunt la prima acţiune umanitară de acest gen. În luna decembrie a anului trecut, oamenii de arme i-au făcut o vizită lui Răzvan din Potoci, un tânăr care de mai bine de 14 ani suferă de tetraplagie membre inferioare, fiind paralizat şi încadrat permanent în grad de handicap sever. Şi în acest caz, militarii au oferit o sumă de bani care a contribuit la achiziţionarea unui dispozitiv de recuperare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.