Liderii și membrii PNL Neamț vor participa sambătă la evenimentul de la Iași ”Moldova se ridică”

de | 02/12/2016 | Județean, Politică

Liberalii nemțeni au oferit alternativa prin care nemțenii să facă parte dintr-o Moldovă prosperă, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât sub o guvernare liberală.

”Partidul Social Democrat nu a pus niciodată mâna pe Piatra Neamț și e timpul ca acest lucru să se întâmple pentru întreg județul,  începând cu aceste alegeri parlamentare.Vă aduc aminte ce am trăit cu toții în Piatra Neamț sub o guvernare PSD: am fost ignorați doar pentru că pietrenii votează de obicei cu dreapta și pentru că primarul era de altă culoare politică. Piatra Neamț a fost la coadă sub guvernarea PSD. Nu vrem să mai trăim asta. Piatra Neamț vrea să facă parte dintr-o Moldovă prosperă, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât sub o guvernare liberală. Am văzut cu toții ce înseamnă o Moldovă roșie: șomaj, subdezvoltare, județe la coada clasamentelor în ceea ce privește salariile. De aceea, sunt convins că în decembrie Piatra Neamțul va alege dreapta,  iar Neamțul va fi unul din primele județe care va pune umărul pentru a scoate Moldova din sărăcie, pentru a scoate Moldova de sub PSD” a declarat Dragoș Chitic, primarul Municipiului Piatra Neamț.

Liberalii nemțeni vor fi  prezenți în număr mare la Iași și asta pentru că vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la Moldova. Mâine moldovenii vor avea o singură voce, o voce puternică, vocea ieșirii din izolare și sărăcie, din inerție și neputință.

Mâine liberalii din Moldova ne vom întâlni în Piața Unirii din Iași. Și nu întâmplător în Piața Unirii. Suntem la doar doi ani distanță de sărbătorirea centenarului Marii Unirii și nu vrem ca Moldova să mai însemne o altă României. Pentru că acum asta suntem, s-o recunoaștem: salarii mult mai mici, șomaj mult mai mare, cel mai mare număr de români plecați în străinătate, asta e Moldova de azi. Asta e Moldova creată de PSD.Poate vă întrebați cum au reușit să aducă Moldova în această situație disperată? Prin aceleași mijloace propagandistice ca și-acum” a declarat senatorul Eugen Țapu Nazare

Senatorul Eugen Țapu Nazare a punctat contadicțiile între promisiunile PSD și posibilitatea de realizare a acestora.

Chiar stăteam zilele trecute și cu alți colegi din PNL și ne uitam peste programul lor de guvernare. Promit creșteri salariale, tăieri de taxe, soarele de pe cer, orice doar să câștige alegerile. Din punct de vedere economic, și v-o spun sincer, cu mâna pe inima, cu toată expertiza economică pe care o am, e imposibil ca ei să pună în practică tot ce promit. De ce? Pentru că astfel n-am mai atinge ținta impusă de Uniunea Europeană în ceea ce privește deficitul bugetar, adică 3%. Pentru că ne-ar paște dezastrul economic și excluderea din familie europeană. Și-atunci vă întreb: PSD minte sau vrea să ne scoată din Europa? PSD minte sau văzând cum se înroșesc țările pe lângă noi trage spre Rusia? Și mi-e tare frică pentru că nu-i singurul element care naște semne de întrebare. Cu toții, toate partidele parlamentare, în lumina noilor schimbări geopolitice și a cerințelor NATO, am semnat în fața președintelui Klaus Iohannis că ne angajăm ca bugetul Apărării să ajungă la 2% din PIB. Nu vi se pare că Dragnea și Ponta cam dau înapoi? Nu vi se pare că acum strâmbă din nas și spun că sunt prea mulți bani pentru apărare? Și mă întreb din nou: mint, pentru a câștiga 2-3 voturi în plus, sau vor să ne ducă spre ruși? În lumina tuturor aceste chestiuni, a situației tragice în care se află Moldova, și implicit și Neamțul, a pericolului ce ne paște dinspre PSD,  trebuie să dăm un mesaj puternic din Piatra Neamț: Neamțul și Moldova vor ieși de sub dominația PSD și vor merge înainte,”a încheiat senatorul Eugen Țapu Nazare

Un alt subiect tabu pentru PSD , tratat tranșant de liberali este justiția.

Vreau să le transmit tuturor nemțenilor pentru care onestitatea și integritatea sunt importante, tuturor celor care cred că lupta anti-corupție este un lucru bun pentru țara noastră și pentru județul Neamț, că aceste alegeri parlamentare sunt pentru lupta anti-corupție un război de a fi sau a nu fi.  Nemțeni, să uitați de Direcția Națională Anticorupție în forma actuală, în cazul în care viitorul guvern va fi PSD-ALDE. DNA, iar scoaterea la lumină a corupției vor fi istorie sub un guvern PSD-ALDE. Două partide conduse de doi oameni cu probleme penale, unul condamnat și unul urmărit penal, două partide care vor trimite în Parlament zeci de parlamentari penali nu pot avea o altă prioritate decât lupta cu justiția. Uitați-vă doar spre ALDE și cine deschide lista la Neamț. Un domn pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale, dar a fost salvat de Parlament. Că domnul Chițoiu candidează din partea ALDE la Neamț, pentru mine, n-a fost o surpriză, dar recunosc că m-a surprins nerușinarea dumnealui când într-un interviu  declara „Am oprit robinetele corupției!”. Dacă nu ar fi tragic ar fi comic. Asta va însemna o guvernare PSD-ALDE: corupți care să se laude că se luptă cu corupția ”, a declarat deputatul Cătălin Dragușanu

„Moldova se ridică!” este primul pas. Pe 11 decembrie  românii îl vor face și pe al doilea, vor alege liberalii pentru o Moldovă prosperă.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.