Trei clasamente triste pentru județul Neamț lăsate moștenire de PSD: salarii mici, mulți șomeri și nemțeni obligați să plece peste hotare

de | 06/12/2016 | Județean, Politică

Principala problemă a județului Neamț ține de nivelul scăzut de trai. Realitatea cruntă a fost confirmată în urma publicării unui top al salariilor medii nete pe județele României, în care județul Neamț este pe ultimul loc! Cu mult în spatele județelor din vestul țării, în spatele Bacăului, Sucevei, Vasluiului, până și în spatele celor două județe care ocupau de obicei pozițiile din coadă, Harghita și Covasna. Pentru anul 2015, salariul mediu lunar net a fost 1859 de lei la nivelul întregii țări, iar media în județul Neamț 1359 de lei.

Asta în condițiile în care, prin propagandă și populism cei de la PSD promit că un milion de români vor avea venituri de 1.000 de euro brut până în 2020. Acum doar 250.000 de persoane câștigă 1.000 de euro lunar. Așadar, Dragnea le spune românilor că, peste patru ani, vor fi de patru ori mai mulți cei care câștigă 1.000 de euro brut.  Realitatea din județele conduse de PSD îl contrazice din plin așa cum este și cazul județului Neamț, dovedite de datele prezentate în topul de mai sus.

O altă statistică neagră a județului Neamț arată că între 2012 și 2015, conform datelor Institutului Național de Statistică, România a pierdut peste 700.000 de cetățeni plecați peste hotare. Astfel că aproape 70.000 de nemțeni au plecat în străinătate în perioada 2012 – 2015. Datele din același clasament scot în evidență un lucru și mai periculos: Neamțul e județul cu cel mai prost raport de persoane plecate în străinătate versus angajați. Practic, numărul de angajați, numărul celor care au o slujbă în județul Neamț, este aproape egal cu numărul celor care au plecat în străinătate în ultimii ani.

Oare au plecat de bine ce le era? Din contra! De aceea e imoral ca Dragnea și PSD să promită 850.000 de noi locuri de muncă în următorii patru ani. Dragnea ar fi trebuit să fie mai prudent cu cifrele, după gogoașa rapid dezumflată a milionului de locuri de muncă promis de pesediști în guvernarea Ponta. Din milionul promis, s-au realizat abia 50.000.  Tot ca o moștenire lăsată județului Neamț de guvernul social democrat este și numărul crescut al șomerilor. Victor Ponta devenea premierul României la mijlocul anului 2012. Numărul șomerilor din Neamț la acel moment era de 9.192, iar rata șomajului era de 4,44%. Spre sfârșitul anului 2015, Victor Ponta își încheie mandatul de premier, iar PSD iese de la guvernare. Neamțul avea 11.497 de șomeri și o rată a șomajului de 5,73%. Potrivit calculului după 3 ani de guvernare Ponta-Dragnea- PSD, cadoul otrăvit din partea Executivului PSD pentru Neamț a fost aproape 2500 de șomeri în plus.

Dragnea și pesediștii cred că au descoperit un fel de perpetuum mobile într-ale promisiunilor electorale, un El Dorado cu care închid gura oricui îndrăznește să-i mai întrebe de costurile promisiunilor lor. Și asta se vede cu atât mai mult în județul Neamț pentru că cifrele nu mint. Este chiar păcat de potențialul județului Neamț, care a fost irosit. De aceea pe 11 decembrie nemțenii care au ajuns în situația aceasta tristă ar trebui să iasă din casă și să îi sancționeze pe cei care i-au dus în pragul sărăciei. Ca o contrapondere, Partidul Național Liberal vine cu soluția România Înainte.

Pentru că ”România Înainte”  înseamnă statul pus în slujba cetăţeanului şi curmarea abuzurilor şi a privilegilor de orice fel. Înseamnă  sprijinirea capitalului românesc, a întreprinzătorilor mici şi mijlocii de la sate şi oraşe. Înseamnă locuri de muncă prin investiţii şi prin valorificarea muncii, nu pomeni electorale.

  • acest articol este un advertorial

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.