”Ridică-te, Moldova! Zece motive să votezi PNL duminică”

de | 08/12/2016 | Județean, Local, Politică

În 11 decembrie, România e pusă în fața unei alegeri esențiale. Între stagnare și dezvoltare, între vest și est, între răul pe care îl știm și binele pe care îl merităm.

PNL Neamț vă invită să luați o decizie informată. Pentru aceasta vă prezentăm o listă de argumente care fac din liberali alegerea naturală la acest scrutin:

  • PNL are un candidat la funcția de premier care a dovedit că știe să guverneze onest. PSD a refuzat să spună cu cine și în ce fel vrea să guverneze.
  • PNL este singurul partid care propune generalizarea cotei unice de 16% (TVA și contribuții sociale). Aceasta va asigura din momentul aplicării o creștere a veniturilor pentru toate categoriile de cetățeni.
  • Guvernul liberal va opera în cei patru ani de mandat o reducere drastică a numărului de taxe. Jumătate din ele vor dispărea.
  • Liberalii susțin o lege a salarizării care permite mărirea sustenabilă a veniturilor din sistemul public și reducerea discrepanțelor dintre cel mai slab plătit și cel mai bine plătit angajat. PSD propune crearea unei clase de privilegiați, iar costurile pentru varianta sa de sunt imposibil de susținut.
  • PNL va susține ferm demararea unui program ambițios de investiții publice din fonduri naționale și fonduri europene.
  • Impozitul pe pensii va fi eliminat. În totalitate. PSD propune ca doar unii dintre pensionari să beneficieze de o astfel de măsură.
  • Reluarea procesului de consolidare și construcție a infrastrucrurii rutiere – în special autostrăzile Unirii.
  • Revenirea Moldovei în atenția autorităților de la București. PNL propune înființarea mai multor programe de investiții și autorități dedicate care să se ocupe exclusiv de zona Moldovei, cu scopul de a reduce în următorii 4 ani decalajele față de celelalte regiuni ale țării.
  • Demararea de urgență, prioritar în Moldova, a proiectului Casa Medicului care va rezolva problema asistenței medicale la sate și orașe de mici dimensiuni.
  • PNL va păstra orientarea pro-occidentală a României într-o lume care, pe zi ce trece, devine tot mai nesigură iar loialitatea față de prieteni și parteneri devine tot mai importantă.

Și, nu în ultimul rând, înainte să mergeți la vot, amintiți-vă că PNL este singurul partid care a înțeles dorința publicului de reformă. Doua treimi dintre candidații săi vor fi la primul mandat în Parlament, iar un sfert au sub 40 de ani. Au fost selectați ținându-se seama de criterii de etică (singurul partid care a aplicat o astfel de măsură) și de carierele anterioare.

Ridică-te, Moldova! România Înainte!

*acesta este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.