Activitate intensă a radarelor în județ

de | 12/12/2016 | Actualitate, Județean

Poliţiştii nemțeni au acţionat în județul Neamț, duminică, 11 decembrie, în special pe DN 2, cu două autospeciale neinscripţionate, dotate cu aparat radar, pentru siguranţa traficului rutier. Astfel, în cadrul acestei acțiuni, oamenii legii au depistat 23 de conducători auto, care nu au respectat legislaţia în vigoare și cărora le-au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h.

Tot în cadrul acestei acțiuni, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care una de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Doar duminică, polițiștii au aplicat 277 de contravenții, dintre care 155 au reprezentat sancționarea nerespectării regimului legal de viteză, iar 17 pietoni, 14 bicicliști și 14 conducători de căruțe au fost sancționați pentru abaterile săvârșite. În total, au fost reținute 28 de premise de conducere, majoritatea pe zona Romanului. Totodată polițiștii au retras patru certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate.

Spre exemplu, în localitatea Secuieni un bărbat care transporta pe motocicletă un pasager minor a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 117 km/h. Ulterior, acesta a mai fost depistat în trafic, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 50km/h, circulând cu viteza de 151 km/h, în afara localității Trifești. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă 1.125 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere.

În această săptămână polițiștii rutieri vor acționa pe raza județului pentru reducerea numărului de victime prin accidente de circulație, fiind angrenați și în acțiunea desfășurată, la nivel national, sub egida Organizației Polițiilor Rutiere Europene TISPOL.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.