Banii pentru persoanele cu dizabilități vin cu întârziere

de | 12/12/2016 | Administrație, Județean

Plata prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități din județul Neamț se va face cu întârziere de aproape o săptămână luna aceasta.

”Persoanele cu dizabilități trebuie să știe că este vorba de trei – patru zile de întârziere, banii urmând să ajunga la beneficiari înainte de Crăciun. Astfel, Direcția Generală de Asistenă Socială Neamț va efectua plata sumele aferente către băncile comerciale și către Poșta Română pe data de 15 decembrie (în lunile anterioare aceste plăți făcându-se pe data de 10). Beneficiarii care primesc indemnizațiile de handicap și alte drepturi bănești prin intermediul cardului bancar vor încasa banii a doua zi. Plata prin mandat poștal va fi eșalonată de către Poșta Română, astfel încât banii să jungă cât mai repede la beneficiari”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

În județul Neamț sunt aproximativ 20.000 de persoane cu handicap, dintre care peste 2.000 sunt copii. Potrivit legii, persoanele cu dizabilități au dreptul la:

1. Indemnizație lunară, indiferent de venituri în valoare de:

-234 lei, pentru adultul cu handicap grav
-193 lei, pentru adultul cu handicap accentuat

2. Buget complementar lunar, indiferent de venituri:

-106 lei, pentru adultul cu handicap grav
-79 lei, pentru adultul cu handicap accentuat
-39 lei, pentru adultul cu handicap mediu

3. Indemnizație însoțitor pentru persoanele cu handicap vizual: 969 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.