Colindători de seamă la Cotu Vameș (video)

de | 13/12/2016 | Religie, Rural

Luni seară, în ziua în care credincioșii ortodocși l-au sărbătorit pe Sfântul Spiridon, la biserica nouă din satul Cotu-Vameș, comuna Horia, a avut loc un concert de colinde. Spectatorii au ascultat, mai întâi, cum au colindat copiii Școlii ”Otilia Cazimir” din localitate, apoi i-au aplaudat pe elevii din cadrul Seminarului Ortodox ”Sf. Gheorghe” din Roman.

Au fost piese specifice acestei perioade în care așteptăm cu nerăbdare Nașterea Domnului. Au fost cântări deosebite, un colind scris în închisoare de Radu Gyr, un poet care a fost deținut politic al regimului comunist. Dorim ca din acest spectacol de colinde să facem o tradiție aici, în biserica noastră și, în fiecare an, pe data de 7 decembrie, zi în care o sărbătorim pe Sfânta Filoteea, să organizăm concert de colinde pentru toți enoriașii”, a afirmat preotul Sânică Palade, parohul Bisericii ”Buna Vestire” din satul Cotu-Vameș.

Spectatorii care au venit la concertul de colinde de luni seară au putut admira, în pridvorul bisericii, și o expoziție cu lucrări specifice sărbătorilor de iarnă, realizată de elevii și învățătoarele claselor primare din cadrul Școlii Gimnaziale ”Otilia Cazimir”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.