Harta serviciilor sociale din Neamț

de | 15/12/2016 | Județean, Util

Serviciile sociale din județul Neamț se situează între primele zece din țară și sunt pe locul doi în Moldova atât din punct de vedere cantitativ cât și calitativ, potrivit unei clasificări făcute de Guvern. Astfel, Neamțul a devansat județe mai mari și cu un potențial mult mai ridicat precum Iași, Constanța, Sibiu, Prahova ori Satu Mare. Evaluarea serviciilor sociale la nivel național a fost realizată de Ministerul Muncii care, împreună cu GovITHub, au lansat la finele săptămânii trecute Harta Serviciilor Sociale Licențiate, o platformă care integrează toate serviciile specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil (copii, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, femei victime ale violenței în familie), disponibile la nivel local, județean și național. Harta oferă o imagine de ansamblu a serviciilor sociale pe care atât instituțiile publice, cât și cele private le oferă diferitelor categorii de grupuri vulnerabile, precum și statistici și informații despre fiecare serviciu în parte.

Potrivit acestei hărți, în județul Neamț există 69 de servicii sociale licențiate (locul 9 pe țară), aici fiind incluse centre rezidențale sau de zi ale DGASPC dar și centre sau servicii specifice ale unor primării sau ONG-uri.

Harta serviciilor sociale din țară poate fi consultată accesând link-ul https://harta-furnizori.mmuncii.ro/, numarul serviciilor putând fi verificat accesând fiecare județ în parte.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.