Bani pentru Centrul de excelență Roman

de | 18/12/2016 | Educație, Local

Profesorii care pregătesc elevi la centrul de excelență din Roman vor fi plătiți cu bani din bugetul local. Centrul Județean de Excelență Neamț solicită sprijin financiar pentru desfășurarea în bune condiții a activității Centrului Județean de Excelență Neamț – zona Roman în vederea asigurării performanței școlare și succesului social având drept obiective selecția, pregătirea și stimularea elevilor capabili de performanță la diferite discipline, programe educaționale de instruire diferențiată, dezvoltarea capacităților individuale, a inteligențelor multiple și promovarea inovației prin inițierea și derularea proiectelor europene.

În anul şcolar 2016-2017, în municipiul Roman, activităţile grupelor se desfășoară la Colegiul Național „Roman Vodă” și Liceul Tehnologic „Vasile Sav”. În municipiul Roman sunt 12 grupe: patru grupe de matematică (clasa a V-a, aVI-a, a VII-a, a VIII-a), o grupă matematică tehnic (liceu), trei grupe fizică (cl. a VI-a, cl. a VII-a, cl. a IX-a), o grupă informatică, o grupă limba română, o grupă electronică-automatizări, o grupă chimie tehnic liceu. În anul şcolar 2016-2017, activităţile Centrului Județean de Excelență Neamț – zona Roman sunt realizate timp de 25 săptămâni de către 28 cadre didactice din Zona Roman.

Proiectul de hotărâre ce va fi discutat joi, 22 decembrie, se referă la alocarea a 16.924 de lei pentru activitatea centrului de excelență Roman, sumă ce acoperă activitatea desfășurată în lunile octombrie și noiembrie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.