Consiliul Județean nu mai vrea să lase Clubul Petrotub în administrarea Primăriei Roman

de | 19/12/2016 | Administrație, Județean, Local

Consiliul Județean (CJ) Neamț vrea să ia dreptul de administrare al Primăriei Roman față de fostul club Petrotub. Instituția de la Roman a primit dreptul de a administra acest imobil în perioada în care președinte al Consiliului Județean Neamț era Vasile Pruteanu, cu condiția ca acolo să se desfășoare activități de utilitate publică.

Acum, noul preșdinte al CJ Neamț susține că doar o parte din clădire este folosită conform protocolului. ”Scopul dării în administrare este asigurarea spațiilor necesare funcționării Serviciului public comunitar de evidență a persoanelor Roman. Ca urmare a efecturăii unor verificări privind modul de utilizare a patrimoniului imobiliar al județului Neamț, s-a constatat faptul că doar o mică parte din totalul imobilului este utilizat conform destinației stabilite prin documente. Marea majoritate a imobilului este utilizată în alte scopuri, fără acordul Consilului Județean Neamț, cu toate că acest lucru este menționat în mod explicit în documentele de dare în administrare, de către terțe persoane, în baza unor documente încheiate de către Consiliul Local al municipiului Roman”, se arată în expunerea de motive a unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut de legislativul județean joi, 22 decembrie.

În proiectul de hotărâre se precizează că revocarea dreptului de administrare se va face începând cu 1 februarie 2017. Municipiului Roman îi va rămâne în administrare o parte a clădirii, acolo unde reprezentanții CJ Neamț consideră că se desfășoară activități în conformitate cu protocolul încheiat în 2007. În documentația aferentă proiectului de hotărâre este trecut, ca argument, și faptul că CJ Neamț are nevoie de spațiu pentru a caza bătrânii care au fost evacuați din centrul de pe Veronica Micle, după ce tavanul dintr-o cameră s-a prăbușit peste femeile care dormeau în acea încăpere (pentru articolul despre incident, click aici).

PROIECTE DE HOTARARE SEDINTA ORDINARA 22 DECEMBRIE 2016 137

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.