Românii au dăruit lumină de Crăciun

de | 28/12/2016 | Național

Aproximativ 10.000 de români au dăruit 100.000 kWh de electricitate sau gaze naturale în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei „Dăruiește Lumina”, derulată de E.ON România în perioada 19 – 27 decembrie.

Întrucât cantitatea de energie disponibilă inițial a fost de 200.000 kWh, organizatorii campaniei au decis să dubleze donațiile către instituțiile beneficiare. De exemplu, dacă una dintre instituții a fost aleasă de 1.000 români, primind astfel 10.000 kWh, contribuția finală, din partea de E.ON Energie România, va fi de 20.000 kWh. Toţi cei 200.000 kWh sunt donați de E.ON Energie România, kilowaţii respectivi urmând să fie scăzuți din factura de energie electrică sau gaze naturale a beneficiarilor.

Românii au dăruit lumina timp de nouă zile prin intermediul unui mecanism simplu: s-au autentificat pe website-ul www.daruiestelumina.ro cu contul de Facebook și au selectat instituția careia i-au acordat votul prin intermediul unui Like, fiecare Like acordat transformându-se automat în 10 kWh.

Beneficiarii au fost grupați în patru categorii, iar kilowații au mers către aceștia cu fiecare Like primit din partea vizitatorilor pe website. Toți cei care au dat Like au avut posibilitatea de a-și îndemna prietenii de pe Facebook să doneze și ei kilowați instituției sociale care le-a atras atenția cel mai mult. Numărul total al instituțiilor beneficiare – școli şi licee, cămine, centre de bătrâni și spitale – a fost de 16, acestea fiind localizate în 11 judeţe din jumătatea de nord a ţării.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.