Taxa suplimentară pe gunoi, posibil subvenționată

de | 04/01/2017 | Administrație, Local

Taxarea suplimentară a deșeurilor depozitate în depozite ecologice, începând cu data de 1 ianuarie, dă bătăi de cap autorităților. Această taxă, în valoare de 80 de lei pentru fiecare tonă de deșeuri, va fi colectată de la operatorii de gunoi de cei care administrează depozite și transferată, lunar, către Fondul de Mediu. Suma, deloc neglijabiă, va ajunge, într-un final, să influențeze tariful pentru serviciul de salubritate.

Autoritățile locale de la Roman se gândesc la soluții pentru acoperirea acestei taxe suplimentare, intrată în vigoare de la 1 ianuarie.

Trebuie să învățăm să colectăm selectiv, cred că acesta este primul pas pe care îl putem face pentru a ne reduce costurile cu eliminarea deșeurilor. Așa cum spuneați și dumneavoastră va apărea și această nouă taxă pentru depozitarea gunoiului menajer la groapa ecologică de la Girov. Luăm în calcul subvenționarea acestei taxe de depozitare, chiar zilele următoare vom face această analiză de impact în ceea ce privește această creștere de preț și, ulterior, ne vom prezenta în CL cu o formulă care să fie agreaă și care să nu impună creșteri de prețuri pentru populație”, a precizat Lucian Micu, primarul interimar al municipiului Roman.

Până în 2020, România va trebui să colecteze separat jumătate din deșeurile produse, așa cum s-a angajat față de Uniunea Europeană. La acest moment, colectare selectivă se face doar pentru 5% dintre gunoaiele produse de români.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.