Medicul de familie al pacientului din scandalul CPU: „Cadrele de la CPU Roman nu au nicio vină”

de | 07/01/2017 | Local, Sănătate

Medicul de familie al pacientului care a generat o polemică referitor la atenția pe care o acordă celor suferinzi cadrele medicale de la CPU Roman a spus, pentru inroman.ro că, în acest caz, cadrele medicale nu au nicio vină.

Este un pacient foarte, foarte cunoscut de toată lumea. Este un pacient foarte dificil, ar dori, la vârsta lui, să ia o pastilă și să fie din nou ca la 20 de ani. Nu-s de vină cadrele medicale de la CPU Roman. El dorește ca cineva să-l facă bine cu o pastilă și să nu mai ia alte medicamente, ori așa ceva nu se poate, el are o vârstă și trebuie să se preocupe altfel de sănătate. Încercăm să-l ajutăm atât cât se poate; și rudele, tot la fel, încearcă să-l ajute atât cât se poate, atât cât acceptă el. Cu forța ajutor nu poți oferi”, a afirmat dr. Angela Bica, medic de familie în comuna Ion Creangă.

Medicii de la Spital au spus că acest pacient este un bolnav cronic și nu poate fi tratat ca o urgență de cod roșu. Mai mult, bătrânul a ajuns la CPU Roman de 27 de ori în ultimele cinci luni pentru a i se schimba sonda sau pentru a i se face o clismă. Poziția conducerii Spitalului Municipal de Urgență Roman o puteți citi dând click aici.

  • am decis să blurăm fotografia pacientului pentru că nu suntem convinși că acesta a înțeles exact situația și cu cine stă de vorbă chiar dacă i s-a explicat că stă de vorbă cu presa.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.