Inconștiență la volan: șofa cu copilul în brațe?

de | 10/01/2017 | Actualitate, Local

O fotografie trimisă de un cititor al inroman.ro aduce în atenție grija adulților pentru minori, sau mai degrabă lipsa ei. Din fotografia făcută luni (9 ianuarie) după-amiază într-o zonă centrală a municiului ar reieși că un copil mic este la volanul unui autoturism care circula pe strada Bogdan Dragoș. Cititorul care a trimis fotografia a fost revoltat de inconștiența adultului sau adulților care au permis așa ceva.

La o analiză mai atentă pare-se că minorul ar fi ținut în brațe de altcineva. Prin urmare, ar fi vorba de un copil expus la riscuri de o persoană adultă, care a considerat că este absolut firesc să conducă o mașină cu un copil în brațe.

copil la volan zoom

Minorii care nu au împlinit 12 ani  se transportă pe locurile din spate ale autoturismelor, în caz contrar șoferul fiind pasibil de o sancțiune contravențională de 9-20 de puncte amendă, adică o amendă cuprinsă între 1.125 și 2.500 lei. O altă sancțiune s-ar putea aplica din cauză că minorul nu se afla într-un scaun special pentru copii, omologat. Pentru această abatere se acordă o sancțiune de 4-5 puncte amendă și trei puncte de penalizare”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Pe lângă aspectul legal al acestei situații, iese în evidență lipsa de grijă față de un copil nevinovat, fiindcă fotografia a fost realizată într-o perioadă în care se circula în condiții de iarnă, cu destul de multe mașini prin oraș, cei mai mulți plecând de la serviciu în jurul orei 16.00, iar autoturismul se deplasa pe strada Bogdan Dragoș, a ajuns în intersecția cu Bulevardul Roman Mușat și a virat la stânga, spre Biblioteca Municipială. Având în vedere din ce direcție venea, e foarte probabil ca autoturismul să fie trecut chiar prin fața sediului Poliției Roman, ceea ce spune multe despre cine ar avea un asemenea comportament.

copil la volan original

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.