Primele audiențe la subprefect

de | 11/01/2017 | Administrație, Județean

Abia a început anul și romașcanii care se consideră nedreptățiți de diferite autorități ale statului s-au înscris în audiență la subprefectul județului, în căutarea dreptății. Miercuri, la prânz, opt persoane din Roman și zona Romanului au înfruntat frigul și ninsoarea și s-au prezentat la Primăria Roman, acolo unde reprezentantul Guvernului în teritoriu a susținut primele audiențe din 2017.

Locuitorii din zona Romanului și din împreujurimi apelează la această formă instituțională a audienței Instituției Prefectului. În prezent avem un număr de patru persoane care au solicitat audiență; există, din ce înțeleg de la colegi, o altă listă suplimentară, în cursul zilei de ieri alte patru persoane s-au alăturat acestei proceduri de audiență. Marea majoritate a problememlor se referă la fond funciar. Din nefericire, multe dintre situații comportă deja o soluție, inclusiv în instanțele de judecată. Vorbim de hotărâri judecătorești definitive, care au stabilit valoarea de adevăr în problematica respectivă. Însă insistă și apelează în continuare la Instituția Prefectului pentru a găsi soluții”, Iulian Jugan, subprefectul județului Neamț.

Subprefectul a precizat că mulți cetățeni nu găsesc la primari și la funționarii din primării explicațiile necesare pentru a înțelege corect o situație și atunci oamenii apelează la alte soluții, așa cum sunt audiențele la Prefectură sau chiar instanța de judecată.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.