Școala „Mihai Eminescu” sărbătorește în avans

de | 12/01/2017 | Educație, Local

Școala „Mihai Eminescu”, de pe strada Mihai Eminescu, împlinește 44 de ani funcționare. Și, pentru că ziua poetului național este, anul acesta, duminică, toate manifestările vor avea loc vineri, în avans de 15 ianuarie. Profesorii și elevii s-au pregătit din timp pentru această sărbătoare. Dar manifestări vor avea loc și în alte spații, nu doar în cadrul școlii.

Purtăm acest nume cu drag și cu sfințenie și, de aceea, ne-am gândit, în fiecare an ca aceste acticități să reflecte valoare poeziei, valoarea Luceafărului, prin activitățile și prin munca depusă de colegii și copiii noștri în această școală. Anul acesta se fac activități atât la nivelul preșcolarilor din grădinița cu program prelungit nr.1, așa zisa grădiniță ”Smărăndița”, în grădinița cu prgram scurt, grădinița 6 și, bine-nțeles și la nivelul școlii noastre. De exemplu, la nivelul preșcolarilor este o activitate mâine dimineață, în colaborare cu Biblioteca Municipală: Eminescu, văzut prin ochii de copil”, a afirmat prof. Mihaela Rusu, directorul Școlii ”Mihai Eminescu” Roman.

Un alt moment deosebit va avea loc în curtea școlii, în fața bustului poetului național. Acolo vor veni vineri, 13 ianuarie, mai mulți poeți și vor recita fragmente din poeziile lui Mihai Eminescu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.