Accident nefericit: copil opărit cu apă fierbinte

de | 19/01/2017 | Local, Sănătate

Un copil de un an și trei luni a fost adus la Spitalul de Urgență Roman joi, 19 ianuarie, în jurul orei 11.44, cu arsuri arsuri de gradul I-II pe cca 5-7% din suprafața corpului. Cea care l-a adus a fost chiar mama lui, care nu a reușit să preîntâmpine un accident casnic: copilul a tras de o oală cu apă fierbinte și s-a ars pe omoplatul drept, zona dreaptă a gâtului și pavilionul urechii drepte.

Medicii din cadrul Centrului de Primiri Urgențe au preluat imediat cazul și au acordat primele îngrijiri medicale, care au constat în toaletarea zonei expuse agentului termic, pansament local, topice locale, tratament antalgic și au luat imediat legatura cu Spitalul Sf. Maria Iași, în vederea transferului. Menționăm că în momentul de față pacientul este stabil hemodinamic, cu stare generală bună. Conform protocoalelor în vigoare pentru arsurile care nu depășesc 10% din suprafața corpului se hotărăște transferul la un spital de profil din Iași, iar pentru cele care depășesc 30% din suprafața corpului se ia legatura cu Centrul Operativ pentru Situații de Urgență București și se direcționează cazul către o clinică de profil din București”, se arată într-un comunicat al Spitalului Roman.

Sâmbătă, 14 ianuarie, un alt copil a ajuns la unitatea spitalicească cu arsuri. În cazul de la sfârșitul săptămânii trecute a fost vorba despre un minor de trei ani, cu arsuri de gradul III și IV. Acesta a fost stabilizat și transportat cu ambulanța la Bacău, de unde a fost preluat de un avion sanitar și transportat la București.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.