Șofer băut, reținut după ce a produs un accident

de | 21/01/2017 | Actualitate, Rural

Un bărbat din 42 de ani, din Cordun, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii rutieri, după ce a provocat un accident rutier joi, 19 ianuarie, în jurul orei 15.40. Bărbatul conducea o utilitară încărcată cu pietriș din balastieră pe drumul comuncal DC 51, în afara localității Pildești avînd direcţia de mers către localitatea Simioneşti, a pierdut controlul asupra vehiculului, a intrat cu roţile în şanţul din dreapta direcţiei sale de deplasare și s-a răsturnat pe partea carosabilă, blocând circulaţia în ambele sensuri.

Accidentul s-a soldat cu vatamarea corporală a conducatorului auto şi a unui bărbat de 46 de ani, pasager în autoutilitară. După ce au testat conducătorul utilitarei, poliiștii au înțeles și de ce s-a produs accidentul: alcoolemia era de 1,39 mg/l în aerul expirat.

În urma accidentului, șoferul a fost diagnosticat cu contuzie toraco-abdominală, contuzie coloană cervicală și traumatism cranio-cerebral. Pasagerul din dreapta, de sex masculin, în vârstă de 47 ani, din Roman, a fost diagnosticat cu contuzie toraco-abdominală și contuzie forte șold drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.