Amenzi pentru munca la negru

de | 30/01/2017 | Actualitate, Județean

Într-o singură sptămână, în perioada 16-20 ianuarie, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț au efectuat 41 de controale și au descoperit, la doi angajatori, trei persoane care lucrau fără forme legale. Pentru fiecare angajat care lucra la negru s-a dat o amendă de 10.000 de lei. Pe lângă aceste nereguli, inspectorii ITM Neamț au constatat 63 de deficiențe, pentru care s-au dispus tot atâte măsuri de remediere.

Acțiunea inspectorilor de muncă din Neamț se înscrie într-o acțiune care, la nivel național, a însemnat amenzi în valoare totală de 813.400 de lei. Au fost depistate 41 de persoane care lucrau la negru. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 483.400 de lei din care 300.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost efectuate 1.797 de controale. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 330.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 73 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.