CSM Roman nu scapă de complexul CSM București și pierde acasă cu 24-27

de | 30/01/2017 | Local, Sport

Contând pentru etapa a XVI-a a Ligii Naționale de Handbal Feminin, meciul dintre CSM Roman și campioana Europei, CSM București, a umplut toate locurile disponibile în Sala Sporturilor, pe scaune sau în picioare. Ca întotdeauna, galeria echipei romașcane a fost la înălțime, așa cum au fost și fetele de la CSM Roman; dar asta nu a fost îndeajuns.

Meciul a început echilibrat și s-a păstrat așa până la scorul de 6-6, după care, în ciuda faptului că CSM Roman a fost mai mult în atac, balanța a înclinat pentru echipa din București până la o diferență de patru goluri. A urmat o perioadă în care ambele echipe au părut indecise; CSM Roman a fost prima care și-a revenit, pe fondul unei prestații foarte bune a portarului Viktoriya Tymoshenkova, și a reușit să supună CSM București unui adevărat tir, a preluat conducerea tabelei de marcaj, forțând adversarele să greșească mult și reușind ca la pauză tabela să arate scorul de 14-14.

Începutul reprizei a doua le-a arătat pe romașcance în mare formă, la un moment dat având trei goluri avans. Tirul la care a supus echipa din Roman poarta adversă, mai ales prestația plină de inventivitate a jucătoarei cu numărul 23, Glibko Iryna, a exasperat-o efectiv pe portara adversă, această părăsind poarta în lacrimi și fiind nevoie să fie înlocuită. Cu toate acestea, la scorul de 20-18, în minutul 43, ceva se rupe în ritmul echipei din Roman, în minutul 46 scorul este egal, 21-21, după care urmează o adevărată paradă a CSM București care înscrie cinci goluri unul după altul și, în ciuda unei reveniri pe final, meciul se termină cu scorul de 24-27. Putem spune că meciul a fost pierdut în ultimul sfert de oră, iar avantajul unui lot mai mare – CSM București a avut cu cinci jucătoare mai mult decât CSM Roman – s-a văzut clar după ce oboseala s-a instalat pe teren.

După meci, Gheorghe Covaciu, antrenorul CSM Roman a declarat că „am dus 45 de minute,  am avut căderea aceea de cinci minute și acolo s-a jucat jocul. În momentul în care vine oboseala vin și greșelile, am avut vreo zece greșeli neforțate ceea ce este prea mult, în fața unei echipe campioane nu poți să faci atâtea greșeli. Cred că există și un complex față de CSM București, și în ședință le-am zis asta, dar mai degrabă cred că am avut probleme noi cu noi în repriza a doua, în cele câteva minute în care nu am fost lucizi și asta a făcut diferența. Păcat, le-am avut în mână astăzi.

Pentru CSM Roman, cele mai multe goluri au fost marcate de Glybko Iryna – 8, urmată de Toskovic Jasna – 6, Luciana Popescu – 4, Oana Chitacu – 3, Ana Maria Iuganu – 2, Tomecu Andrada – 1. De partea adversă marcatoare au fost: Camille Ayglon Saurina – 7, Carmen Martin Berenguer – 4, Anastasiya Lobach – 4, Isabelle Gullden – 3, Gnonsiane Niombla – 3, Majda Mehmedovic – 3, Aurelia Brădeanu – 2 și Linnea Torstensson – 1.

CSM Roman rămâne pe poziția a cincea în clasament, cu 21 de puncte, la un punct în spatele HC Zalău și la două puncte în fața HCM Râmnicu Vâlcea. CSM București este lidera clasamentului cu 39 de puncte, cu 8 puncte în fața HC Dunărea Brăila. CSM Roman va avea următorul meci la Danubius Galați acasă.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.