Puțini, dar buni: romașcanii nu renunță la proteste

de | 02/02/2017 | Justiție, Local

Aproximativ o sută de romașcani au înfruntat frigul în  a treia seară de proteste împotriva ordonanțelor de modificare a Codului Penal. Este pentru a treia seară când locuitorii din Roman ies din casă și strigă împotriva acestor acțiuni ale Guvernului Grindeanu. Primul protest a fost spontan, la scurt timp după ce ordonanțele au fost aprobate în ședința de Guvern care a avut loc marți seară.

Atunci, 18 oameni au stat, până aproape de ora 1.00, în fața statuii lui Roman I Mușat și au scandat împotriva Guvernului și a partidului aflat la guvernare. Miercuri seară, în cadrul unui protest autorizat, peste 100 de romașcani s-au strâns la statuie, cu pancarde, steaguri și cartoane pe care erau scrise diferite mesaje. A fost seara în care și-au făcut apariția oamenii politici și în care au început să prindă curaj oamenii mai în vârstă.

Joi seară s-au strâns să protesteze aproximativ 100 de persoane, iar mulțimea care s-a adunat în Piața Roman Mușat a fost una pestriță: pensionari, tineri, copii, oameni de 40 – 50 de ani, dar și persoane care nu sunt din Roman, ci din satele din jur, care au venit să protesteze în cea mai aproapiată localitate. S-a strigat „PSD, ciuma roșie” și alte sloganuri, s-a fluierat, dar nimeni nu a fost agresiv, oamenii legii având o misiune ușoară.  ”Dacă suntem împreună, rezistăm și vom putea schimba lucrurile în această țară. Vom reveni până se rezolvă situația așa cum o cerem noi”, a spus o tânără.

Am venit să protestăm împotriva acestei măgării. Și îi rog pe cei care au votat PSD să iasă la protest, pentru că au fost înșelați. Ei au votat un program de guvernare, nu au votat PSD pentru legi de acest fel”, a zis un pensionar. ”Doare să vezi cum specimene bipede fără discernământ sau fără demnitate devin călăii viitorului tău şi a unei intregi naţii. Doare să te simţi pe eşafod, alături de mama şi copilul tău. Dar, ghiliotina încă nu a căzut şi, încă mai sper, că putem împiedica acest lucru”, este de părere o altă tânără.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.