Copii acceptați în familii după consiliere

de | 06/02/2017 | Județean, Social

Zeci de copii din județul Neamț au fost părăsiți pe parcursul anului trecut, dar mai mult de jumătate au revenit alături de mame sau de familiile lărgite, acestea asumându-și creșterea și îngrijirea lor. Specialiștii Biroului de prevenire a abandonului și instituționalizării copiilor aflați în situații de risc din cadrul DGASPC Neamț au instrumentat, în 2016, cazurile a 80 de copii părăsiți în unitățile sanitare din județ și din țară sau care proveneau din familii aflate în dificultate, toți aflați în risc de abandon familial.

Din cei 80 de copii părărsiți, ca urmare a serviciilor de consiliere și sprijin acordate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț în colaborare cu autoritățile publice locale, anul trecut s-a reușit reintegrarea în familiile biologice sau lărgite a 44 dintre copiii părăsiți în maternități. Pentru ceilalți copii fie s-a instituit o măsură de protecție sub forma plasamentului familial sau la asistent maternal profesionist, fie se încearcă în continuare reintegrarea copiilor în familiile biologice sau lărgite, cazurile fiind în lucru. În acest timp, copiii se află internați în secțiile de pediatrie ale spitalelor”, se arată într-un comunicat al DGASPC Neamț.

Tot în 2016 au fost luate în evidență 146 de cazuri de mame minore, dintre care 37 cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Toate mamele minore au beneficiat de consiliere psihologică, în scopul prevenirii abandonului copiilor, aceleași servicii fiind oferite și membrilor familiilor extinse.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.