Instanța a respins acțiunea Florei Ordean îmotriva CJ Neamț

de | 09/02/2017 | Județean, Justiție, Local

Tribunalul Neamț a respins acțiunea în contencios-administrativ, formultată de Flora Ordean împotriva Consiliului Județean Neamț. În luna decembrie, jurnalistul Flora Ordean a contestat în instanță hotărârile Consiliului Județean, prin care se alocau sume importante organizării Târgului de Crăciun. Flora Ordean a precizat că este inoportună alocarea unor sume atât de mari pentru o manifestare adresată exclusiv municipiului Piatra-Neamț, în condițiile în care investiții de interes pentru zeci sau chiar sute de mii de nemțeni nu au primit finanțare.

Nu mă  așteptam să câștig fiindcă termenul de judecată a fost acum, în februarie, în condițiile în care hotărârile CJ și-au produs deja efectele. Dacă dosarul s-ar fi judecat cu celeritate, altul ar fi fost, poate, rezultatul. Judecătorul m-a întrebat dacă merg cu acțiunea în penal și am confirmat acest lucru. Acel Târg de Crăciun a fost organizat pentru ca niște firme ”prietene” cu cei din conducerea CJ Neamț să încaseze bani publici, prin contracte supradimensionate. Sper că instituțiile abilitate, cred că aici vorbim de DNA, să fi fost atente la semnalele de alarmă pe care care unii jurnaliști din județ le-au tras cu privire la cheltuirea banilor publici pentru acest eveniment”, a afirmat FLora Ordean.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.