Catalog electronic pentru cărțile de la Biblioteca Municipală

de | 12/02/2017 | Cultură, Local

Biblioteca Municipală ”George Radu Melidon” vrea să ofere utilizatorilor un serviciu la un click distanță.

Este vorba despre un catalog electronic, la care orice persoană va putea avea acces. O treime din cărțile pe care în dotare Biblioteca Municipală ”G. Radu Melidon” au fost deja introduse în catalogul electronic. Cum Biblioteca deține aproximativ 165.000 de volume, până acum au fost prelucrate în jur de 55.000 de exemplare.

Lucrăm… cred că o treime din fondul de carte se află deja într-un catalog electronic, colegele mele de la Serviciul de prelucrare informatizată a colecțiilor lucrează la introducerea datelor în acest sistem național și sperăm, cât de curând, să puteți de acasă, să vedeți ce autori, ce titluri are Biblioteca și dacă dintr-un exemplar care vă interesează este și la dispoziția publicului, dacă nu e deja împrumutat. Deci inclusiv aceste informații ne oferă acest soft”, a afirmat Cristina Panaite, directorul Bibliotecii Municipale ”G. Radu Melidon”.

Cum va funcționa acest catalog electronic, utilizatorii bibliotecii vor afla după ce baza de date va fi completă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.