Liberalii speră să preia guvernarea

de | 12/02/2017 | Județean, Politică

Liberalii speră să profite de situația de la acest moment din societatea românească și să preia guvernarea. În cadrul conferinței de presă care a avut loc sâmbătă, 11 februarie, la PNL Roman, deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, a dat de înțeles că acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele luni. Liderul liberalilor nemțeni și deputatul Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Roman, au enumerat amendamenele la buget, pe care nu le-au putut trece de votul comisiilor și al plenului, apoi au precizat că vor fi cu ochii pe modul în care va fi dus la îndeplinire programul de guvernare promis de coaliția PSD-ALDE.

Pe la jumătatea anului poate vom discuta și despre alt guvern. Poate atunci își vor da seama mai mulți oameni că au greșit. Noi, cei care facem politică, trebuie să ne raportăm, în fiecare clipă, la cea ce face și cetățeanul”, a precizat Mugur Cozmanciuc. Președintele PNL Neamț a vorbit și despre parlamentarii PSD Iași care s-ar pregăti să plece din partid și să înființeze o nouă formațiune politică. ”Cred că acești oameni au făcut acest pas din convingere. Convingerea cred că a avut în spate mai multe momente când încrederea lor a fost înșelată și s-au trezit, probabil, în situația de a fi nereprezentativi pentru oamenii care i-au trimis. La un moment sau altul, PSD își va alege un alt drum. Acest lucru care s-a întâmplat la Iași cred că este bine să dea de gândit tuturor celor care fac politică, că trebuie să-și susțină convingerile”, a precizat Cozmanciuc. Cei doi deputați au adăugat că mișcări similare ar fi și la Tulcea și Hunedoara.


Cei doi parlamentari nemțeni au explicat și ce au învățat din protestele românilor.

conferinta de presa PNL Mugur Cozmanciuc 1609

Dacă ne raportăm la anul 2015, și atunci au fost niște mișcări în stradă; era o scandare: ”PNL și PSD, aceeași mizerie”. Cred că anul acesta nu s-a mai auzit nimic despre PNL în stradă. Dacă s-a întâmplat acet lucru, este pentru că PNL a învățat, în timp, ce a trebuit să facem și să comunicăm și ce nu ar trebui să facem. Ca o experiență personală, pot să vă spun că atunci când ai de luat o decizie nu o faci într-un mod atât de lipsit de pregătire publică. Adică, o decizie trebuie să fie transparentă, cu o comunicare prealabilă și cu o susținere, indiferent de ce conține acea decizie. Și, iarăși cred că trebuie să fie clar pentru toată lumea că astfel de decizii majore nu trebuie luate sub imperiul nevoilor sau sub impulsul emoțiilor unor persoane din conducerea politică”, a zis Mugur Cozmanciuc.

conferinta de presa Laurentiu Leoreanu PNL 1638

Acel dicton – vox populi, vox Dei – este adevărat. Vocea străzii trebuie ascultată, trebuie să ținem cont de ceea ce se întâmplă. Iar mai cu seamă, dacă a greși este omenește, a repeta este diabolic. Nu trebuie să repetăm greșelile trecutului, greșelile făcute de alții și cred că, de la etapă la etapă, noi, ca indivizi, partidul, ca ansamblu, trebuie să devenim mai buni și mai aproape de oameni. Trebuie să ținem cont că vocea lor trebuie ascultată, să înțelegem și să respectăm punctul lor de vedere. Cei care sunt în opoziție față de popor trebuie să-și asume asta sau să mergi pe un drum cât mai aproape de doleanțele cetățenilor, astfel încât să pui în practică comanda socială. Ceea ce noi, PNL; am și început să facem. Mi-aș dori să greșim mult mai puțin de aici încolo. Mi-aș dori să avem oameni credibili care să susțină proiecte de țară, proiecte de regiuni, proiecte de dezvoltare locală. Îmi doresc ca dezbinarea, ura și trădarea să se regăsească cât mai puțin. Mi se pare cel puțin nebunește a nu ține cont de pulsul străzii, care este fenomenal”, completat Laurențiu Leoreanu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.