Legislație gratuită la Biblioteca Municipală

de | 13/02/2017 | Local, Util

Studiul legislației în vigoare, pentru cei care vor să se angajeze sau pentru cei care vor să aprofundeze un domeniu, se poate face în mod gratuit, la Biblioteca Municipală. Anul trecut au fost sute astfel de cazuri fiindcă zilnic este cel puțin o persoană care vine la bibliotecă pentru informații de specialitate.

Se întâmplă lucrul acesta atunci când cei care sunt în căutarea unui loc de muncă primesc o bibliografie strict de specialitate și vin la bibliotecă. De obicei, acoperim destul de bine bibliografia, sunt multe situații în care studenții plecați la studii în alte orașe se întorc la biblioteca din Roman pentru că știu că aici găsesc cărțile din bibliografie. E o obișnuință asta, de câte ori este un post la spital, de asistent social, sau la primărie. Noi oferim, pe lângă acele volume de specialitate, și legislația. Cred că suntem singura instituție din oraș care oferă, prin programul Lex Expert, informații legislative la zi, gratuit. În anul 2016, cele mai solicitate legi au fost legea privind sistemul unitar de pensii publice, legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, codul muncii, codul civil, circulația pe drumurile publice. Sunt dese cazuri în care cei interesați vin și fac acele chestionare auto pregătitoare pentru școala de șoferi; codul de procedură civilă, de altfel, solicitat, legea fondului funciar, codul fiscal și multe altele”, a afirmat Cristina Panaite, directorul Bibliotecii Municipale ”George Radu Melidon”.

Programul Bibliotecii Municipale este de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00. Taxa anuală de înscriere la Biblioteca Municipală este de un leu pentru copii și doi lei pentru adulți.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.