Pasageri în pericol din cauza șoferului de microbuz

de | 14/02/2017 | Actualitate, Județean

Un conducător de microbuz de transport persoane a fost depistat în trafic, luni, 13 februarie, fiind sub influența alcoolului, în cadrul unui filtru organizat de polițiști pe DN 2. Șoferul de microbuz conducea un microbuz pe ruta Târgu Neamț – Roman – Bacău, în  autovehicul aflându-se și zece pasageri. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-a fost reținut permisul de conducere, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.305 de lei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, pasagerii fiind preluați de un alt microbuz.

Până duminică, 19 februarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ desfășoară activități în cadrul acțiunii Truck & Bus, plan coordonat de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.), pe linia verificării legalității desfășurării transportului rutier public de mărfuri și persoane.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.