Proiecte ambițioase în comuna Horia

de | 14/02/2017 | Administrație, Rural

Apă, canalizare și drumuri asfaltate sunt obiective care se regăesc, de regulă, pe listele tuturor administrațiilor din mediul rural. Administrația din Horia vrea să la facă cu bani atrași prin finanțări europene și guvernamentale.

Avem în plan un proiect pe fonduri europene pentru reabilitare străzi în comuna Horia. De asemenea, un proiect tot pe modernizare străzi, de această dată cu finanațare de la Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării; chiar în aceste zile, odată cu adoptatea bugetului național se prevăd sumele și pentru astfel de investiții. Sperăm să reușim și aici. Prin aceste două noi proiecte am reuși să acoperim aproape în totalitate ceea ce înseamnă drumuri comunale. Un alt proiect, tot pe fonduri europene, este cel privind înființarea unui sistem de alimentare cu apă în Cotu Vameș, pentru că până acum satul Cotu Vameș nu a avut apă deloc, și extindere sistem de canalizare în Horia și Cotu Vameș; la fel, proiectul este gata, urmează a fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Avem în plan, de asemenea, atragerea de sprijin, cofinanțare, tot fonduri de la Guvernul României în ceea ce privește construcția unui dispensar nou la Cotu Vameș; până acum, este materializat proiectul în sine, mai avem de obținut avizele. Ca să nu mai apese pe bugetul local, sperăm să obținem cofinanțare de la Guvernul României, pentru că din acest an intră în calculul Ministerului Dezvoltării și finanțarea unor astfel de investiții”, a afirmat Cristian Baciu, primarul comunei Horia.

Alte două proiecte sunt modernizarea și reabilitarea căminului de la Cotu Vameș și dotarea căminului de la Horia. Cotu Vameș se mândrește cu ansamblul de dansuri populare Dragomirești, iar căminul din sat nu oferă acum condiții optime pentru repetiții. Mai mult, în cele două cămine se fac petreceri, dar și întâlniri și alte evenimente, iar o dotare corespunzătoare a acestora este mai mult decât necesară, a mai explicat primarul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.