Președintele PNL Roman, posibilă candidatură

de | 15/02/2017 | Local, Politică

La începutul acestei săptămâni s-a desfășurat întâlnirea Biroului Politic Național al PNL, ocazie cu care s-a stabilit faptul că vara va aduce un președinte ales pentru toți liberalii.  Dar până atunci trebuie organizate alegeri la nivel local și județean în toate filialele.

S-a discutat despre modul în care și timingul în care vor fi pregătite și se vor desfășura alegerile în PNL. Într-adevăr, alegerile se vor organiza de jos în sus, adică se va pleca de la organizațiile locale, organizațiile comunale, orășenenști, municipale, urmând ca alegerile la nivelul filialei județene să însumeze, dacă vreți, până la urmă, această structură la nivelul fiecărui județ. Ulterior va avea loc Convenția Națională, pusă într-o dată până pe 15 iunie, asfel încât până la intrarea în sezonul estival și intrarea în vacanță a copiilor, a oamenilor care au concedii, acest parcurs să fie deja realizat”, a afirmat deputatul Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Roman.

Laurențiu Leoreanu nu exclude o candidatură pentru o funcție la nivel central.

Funcțiile sunt mai multe, nu numai de vicepreședinte. Acuma, câte județe sunt, dacă și-ar depune fiecare pentru președinte sau vicepreședinte, ar fi o inflație de candidaturi. Dar sigur că trebuie să analizăm, să vedem ce se întâmplă. Nici nu confirm, nici nu infirm. Vom vedea cum se vor structura, cum se vor așeza, cum se vor gândi echipele pentru nivelul național și funcție de aceasta vom lua o decizie. În momentul de față este prematur să vorbim despre acest lucru, dar sigur că suntem atenți la ceea ce se întâmplă și la tot ceea ce se prefigurează pentru convenția națională”.

Până acum, pentru șefia PNL și-au anunțat intenția de a candida Ludovic Orban și Cătălin Predoiu, dar lista este deschisă și nu este exclus ca și alți politicieni liberali să fie interesați de această funcție.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.