Handbal CSM Roman – HC Zalău: un meci care nemulțumește pe toată lumea

de | 18/02/2017 | Local, Sport

Meciurile dintre echipele din handbal din Roman și Zalău au un istoric anume: sunt meciuri dure, uneori dincolo de limitele sportivității. Nici acest meci nu sare din tipare.

Meciul a început în huiduielile publicului nemulțumit de întârzierea fluierului de început; din declarații de la masa oficialilor am înțeles că ar fi fost ceva probleme cu legitimațiile jucătoarelor de la HC Zalău, lucru rezolvat printr-o declarație scrisă de mână a antrenorului Gheorghe Tadici. Chiar dacă primul gol a aparținut oaspeților, gazdele au înscris rapid trei goluri, din care două pe acțiuni de contraatac rapid. Ritmul părea impus, numai că imediat meciul a luat o turnură neplăcută cu lovituri la nivelul feței, mâini în gâtul adversarei și îmbrânceli. Handbalistele din Zalău au fost cele care au inițiat jocul dur, jucătoarele din Roman încercând să-și păstreze capul limpede și să rămână în limitele sportivității. În condițiile acestea meciul a fost greu de arbitrat, acțiunile arbitrilor nemulțumind pe aproape toată lumea din sală și ajungându-se la faze cu intrarea antrenorilor în teren sau intervenția observatorului FRH.

CSM Roman HC Zalau 1885

Prima repriză a fost dominată de CSM Roman, la pauză scorul fiind de 15-12. După pauză meciul părea să-și urmeze cursul, CSM Roman având trei acțiuni încheiate cu o ratare și două goluri, HC Zalău inregistrând doar o aruncare ratată de la șapte metri. După care s-a rupt filmul: CSM Roman a ratat cinci aruncări la poartă, trei prin Glibko Iryna care părea că și-a pierdut imaginația caracteristică. În următoarele 15 minute CSM Roman a marcat doar un gol din șapte metri prin Luciana Popescu, în timpul acesta HC Zalău preluând conducerea cu 19 la 18. Ultimul sfert de oră a fost extrem de tensionat, CSM a făcut orice ca să găsească breșe în jocul adversarelor, dar oboseala și jocul dur au fragmentat acțiunile echipei din Roman. În minutul 57 CSM revine la conducere cu 21 la 20, imediat jucătoarele din Zalău egalează și au urmat două minute foarte lungi de final de meci, perioadă în care jocul nu a mai fost joc, antrenorii au intrat în teren, s-a faultat mult, s-a huiduit mult și chiar dacă ultima acțiune a aparținut echipei din Roman scorul a rămas 21-21, un scor care a nemulțumit pe toată lumea.

Gheorghe Tadici, antrenor HC Zalău: „Am mai pierdut o dată două puncte, în condiții similare din turul campionatului, am primit cinci goluri din greșelile altora, au fost băgate cu forcepsul în poarta noastră.”

Gheorghe Covaciu, antrenor CSM Roman: „Nu știu de ce de fiecare dată când se întâlnește Romanul cu Zalăul ies scântei, nu mă întrebați pe mine de ce a fost un meci dur pentru că eu nu așa le antrenez pe jucătoarele mele. Exact ca și la Galați am clacat în partea a doua la situațiile de unu la unu, am ratat la șapte metri și Cel de sus te bate. Nu e o problemă de condiție fizică, finalul de meci întotdeauna se joacă sub tensiune și intervine și oboseala atunci când ai banca scurtă”

Pentru CSM Roman au marcat: Iryna Glibko – 7, Carmen Stoleru – 7, Luciana Popescu – 3, Raluca Agrigoroaiei – 3 și Oana Chitacu – 1. Pentru HC Zalău au marcat: Larisa Tamaș – 5, Andrada Trif – 4, Teodora Bloj – 4, Maria Panici – 2, Raluca Irimia – 2, Ana Ciolan – 2, Daniela Rob -1 și Dana Abed Kader – 1.

Următorul meci CSM Roman îl va disputa acasă cu ASC Corona 2010 Brașov, pe data de 26 februarie. Confruntarea din tur s-a terminat cu scorul de 18-18.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.