FOTO: Șezătoare ca pe vremuri la Tămășeni

de | 19/02/2017 | Cultură, Rural

Membrii Acțiunii Catolice din comuna Tămășeni s-au întâlnit sâmbătă, 18 februarie, în cadrul unei șezători inedite. evenimentul organizat și-a propus să aducă la un loc persoane de toate vârstele: cei trecuți de prima tinerețe pentru a-și aminti de vremurile de odinioară, iar cei tineri pentru a continua tradiția de la părinți și bunici. Aproape 50 de persoane au participat la această șezătoare, de la care nu au lipsit veselia și bucatele gustoase.

E minunat să răscolești și să împărtășești acele momente din trecut, ale obiceiurilor și tradițiilor moldovenești, fapt pentru care adulții din cadrul Acțiunii Catolice Tămășeni și Adjudeni au ales să se întâlnească la o șezătoare organizată de cei din parohia noastră. Îmbrăcați în costume tradiționale, într-un cadru de șezătoare, cu multă bucurie s-au simțit mai aproape unii de alții, admirându-și costumele, depănând amintiri, improvizând momente distractive, recitând, cântând, povestind „cum era odată o șezătoare”. Nu au lipsit bucatele tradiționale pregătite de inimoșii noștri acționari, jocul și acele momente spontane care ne-au făcut să ne simțim ca într-o mare familie creștină. Alături de noi au fost preoții din ambele parohii, care au făcut ca această șezătoare să prindă un contur binecuvântat”, a afirmat Simona Enășoaie, responsabila Acțiunii Catolice Tămășeni.

În a doua parte a evenimentului a fost prezent și deputatul nemțean Iulian Bulai, fiu al comunei. Șezătoarea oganizată de Acțiunea Catolică este și un moment de sărbătoare înainte ca credincioșii romano-catolici să intre în Postul Paștelui.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.