Participare peste așteptări la Memorialul „Labău-Ișan”. Lista câștigătorilor

de | 19/02/2017 | Educație, Local

Aproximativ 140 de copii, tineri și adulți au dat curs invitației Clubului Copiilor Roman de a participa la prima ediție a Memorialului ”Cezar Labău-Ișan”, manifestare care a avut loc sâmbătă, 18 februarie. Competiția a fost organizată de șahistul romașcan Bogdan Sava și profesorul Florinel Vieru.

Florinel Vieru 1759

profesor Florinel Vieru

A fost o competiție care a avut un start foarte bun, am început devreme având în vedere numărul mare de participanți și faptul că cei mai mulți, aproximativ o treime din numărul total, s-au înscris în preziua competiției. Am observat că sunt mulți copii care nu sunt învățați să joace șah la un nivel sportiv sau competițional, sperăm ca această competiție să-I ajute să avanseze în acest sport și să joace și la mai multe competiții, probabil că în afara Romanului”, a afirmat maestrul de șah Bogdan Sava.

Bogdan Sava1776

maestrul Bogdan Sava

Este o competiție deosebită, ne bucurăm că am reuși să organizăm acest memorial, este al doilea concurs de șah din acest an și nu pot decât să îi felicit pe Florinel Vieru și  Bogdan Sava, cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment. Domnului profesor Florinel Vieru îi mulțumesc foarte mult pentru toate activitățile pe care le desfășoară în cadrul Clubului, este un om implicat și dedicat”, a precizat Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor Roman. Acesta a adăugat că a a fost nevoie de montarea unor mese suplimentare pentru desfășurarea partidei, dar că acest lucru s-a rezolvat fără probleme.

Ilie Boloca 1741

Ilie Boloca, director Clubul Copiilor Roman

Câștigătorii primei ediții a Memorialului ”Cezar Labău-Ișan” sunt următorii:

Categoria sub 10 ani:

  1. George Coteț Chiperi, Pașcani
  2. Eric Tătărușanu, Pașcani
  3. Anymary Berigoi, Pașcani

Categoria 10 – 13 ani:

  1. Francisc Cozan, Cotnari
  2. Noris Ruben Pîrlea, Pașcani
  3. Eliazar Iancu, Pașcani

Categoria 14 – 18 ani:

  1. Alin Jufa, Hălăucești
  2. Constantin Grădinaru, Ion Creangă
  3. Răzvan Hululei, Roman

Copii care au jucat la secțiunea seniori și au fost premiați separat:

  1. Daniel Rangu, Pașcani
  2. Iulian Sabarez, Oțeleni (8 ani)
  3. Vlad Cojocaru, Pașcani

Seniori:

  1. Constantin Popa, Roman
  2. Petre Borcilă, Ion Creangă
  3. Ironim Andrieș, Călărași

În total au fost 133 de participanți pe patru secțiuni din mai multe localități ale județelor Neamț și Iași. De remarcat faptul că mulți dintre câștigători sunt de la Secția ”șah” a Clubului Sportiv Municipal Pașcani, un oraș mic, dar cu o atenție mare către sportul minții.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.