Prins că a depășit viteza de patru ori într-o zi, aproape un an fără permis

de | 19/02/2017 | Județean, Social

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, pe DN 2, în județul Neamț, un șofer care a încălcat de patru ori regimul legal de viteză. Acesta a fost sancţionat contravenţional, pentru fiecare abatere în parte, cu amendă în valoare de câte 1.305 lei, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere auto pentru 90 de zile, la fiecare abatere săvârșită. Conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani din localitatea Dorohoi, județul Botoșani, a fost depistat conducând cu viteză excesivă în zona Romanului sâmbătă, 18 februarie.

Astfel, acesta a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 126 km/h în localitatea Horia, cu 126 km/h în afara localității Horia – pe un sector de drum cu limitarea vitezei la 50km/h -, cu 215 km/h în afara localității Secuienii Noi și cu viteza de 130 km/h în localitatea Secuienii Noi. Șofeul va avea de plătit 5.220 de lei pentru a achita cele patru amenzi și va rămâne pasager pentru 360 de zile, adică aproape un an.

În urma acțiunii organizate sâmbătă de Serviciul Rutier pe DN 2, polițiștii au reținut 40 de permise de conducere pentru depășirea cu peste 50km/h a limitei legale de viteză. În total, 78 de conducători auto au fost sancționați pentru încălcarea regimului legal de viteză. Oamenii legii atrag atenția că astfel de acțiuni vor fi continuate pe drumurile din județul Neamț, întrucât depășirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.