RomanArt Gallery: „Flori pentru tine”

de | 19/02/2017 | Cultură, Local

Galeria de artă RomanArt aduce în atenția iubitorilor de artă romașcani un pictor tânăr, care a expus pentru prima dată în oraș în cadrul unui eveniment individiual. Lucian Gogu Craiu este din Piatra-Neamț, a absolvit Liceul de Artă ”Victor Brauner”, apoi a urmat cursurile Facultății de Artă din Iași. Expoziția  ”Flori pentru tine” reprezintă un preambul al zilei dedicate femeii.

Este cel mai important eveniment pentru mine în acest oraș, pentru că sunt pentru prima dată la o expoziție personală, am mai participat la expoziții de grup, dar este prima personală pe care o fac la Roman. Mulțumesc RomanArt Gallery pentru găzduire și ospitalitate. Aici este ca și cum aș încerca marea cu degetul, pentru că la Piatra-Neamț se cunosc clienții galeriilor, care vin. Aici nu cunoc pe nimeni, în  afară de marii maeștri cu care sunt coleg. Așa că abia aștept să văd care sunt și remarcile celor din Roman și dacă apreciază stilul cu care am venit. Am venit cu câte ceva din fiecare perioadă în care am creat. Sunt diferite tipuri. Sunt și peisaje, sunt și compoziții, sunt și lucrări mai abstracte și, fiind prima expoziție personală la Roman, am vrut să vin cu mai multe tipuri de lucrări, un fel de retrospectivă, mai mult ca să vadă stilurile și manierele în care eu pot să lucrez”, a afirmat Lucian Gogu Craiu.

Lucian Gogu Craiu

Lucian Gogu Craiu

Tânărul plastician încearcă să ofere și celor din noua generație șanse de a se afirma. Face acest lucru la Școală de Artă pe care a deschis-o în Piatra-Neamț și la care vin 120 de copii. Vernisajul expoziției a avut loc la sfârșit de săptmână, iar participarea a fost una numeroasă. Cea mai mare parte a tablourilor expuse pot fi cumpărate de iubitorii de artă. Galeria RomanArt, de lângă Spitalul Vechi, a fost deschisă de Rodica Păduraru.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.