Parcul Zăvoi, respins definitiv de la finanțare

de | 20/02/2017 | Administrație, Economic, Local

Parcul Zăvoi nu se va realiza din bani europeni. Cel puțin nu în cadrul actualei selecții de proiecte pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est o face în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Proiectul privind amenajarea parcului din zona blocurilor ANL de pe strada Moldovei a fost respins inițial de ADR Nord-Est, dar a fost redepus de reprezentanții administrației publice locale. Însă nici a doua oară nu a fost cu noroc, iar proiectul a fost respins, lucru confirmat de primarul Lucian Micu. De vină ar fi o parcare prinsă în cererea de finanțare, dar care nu figura în fișa cadastrală.

Romanul are șansa de a primi finanțare pentru un alt parc, însă. Este vorba despre Parcul Jora, care inițial a fost respins, dar care, după ce a fost redepus, a trecut cu bine de prima etapă de evaluare, cea privind analiza conformității și eligibilității. Decizia de respingere a proiectului de termoizolare a blocurilor a fost contestată de Primăria Roman și acum se analizează această contestație. Alte două proiecte depuse de Primăria Roman au trecut de anumite criterii de evaluare. Proiectul ”Conservarea, restaurarea și protecția clădirii «Casa Celibidache»” a fost depus de parteneriatul între Primăria municipiului Roman și Ministerul Culturii și ”a trecut de prima etapă de evaluare, cea de analiză a conformității administrative și eligibilității”. La fel s-a întâmplat și cu proiectul privind ”Restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea clădirii destinate Muzeului personalităților romașcane”. Pentru aceste două proiecte și pentru proiectul privind amenajarea Parcului Jora urmează analiza tehnico-economică.

Pentru a obține finanțare în cadrul POR 2014 – 2020, ADR Nord-Est a primit, de la solicitanți din județul Neamț, 82 de proiecte. Mai bine de jumătate sunt proiecte din mediul privat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.