Primarii i-au cerut senatorului Manoliu să îi scape de birocrație

de | 20/02/2017 | Politică, Rural

Asociația Comunelor din România (ACOR) convoacă Adunarea generală în cea de-a XX-a sesiune ordinară, cu caracter jubiliar, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2017, începând de duminică, 19 februarie, până miercuri, 22 februarie. Din județul Neamț a participat o delegație de aproximativ 15 primari, printre care și primarii comunelor Sagna, Săbăoani, Botești, Bâra, Tupilați și Bârgăoani.

Astăzi, 20 februarie, am luat parte la lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare ACOR. Mă bucur că am participat din calitatea de senator și reprezentant al județului Neamț în Parlamentul României, alături de primarii din comunele nemțene, primari care beneficiază de tot sprijinul meu prin demnitatea publică pe care o ocup, așa încât dânșii, la ei în comune, să poată implementa proiecte importante pentru nemțeni, proiecte ce țin atât de programul de guvernare al Guvernului Grindeanu cât și de strategia de dezvoltare locală a fiecărei localități. Sunt convins că împreună vom realiza obiective importante pentru nemțeni, obiective care să ridice nivelul de trai al tuturor celor pe care cu mândrie și responsabilitate îi reprezint în Senatul României, a afirmat senatorul Dan Manoliu.

Delegația de primari din județ a mers în vizită la grupul parlamentar al PSD din cadrul Senatului, apoi la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților, acolo unde primarii s-au întâlnit cu deputatul Ioan Munteanu. Cei mai mulți nu erau la prima participare, astfel că edilii comunelor au profitat de întâlnirea cu parlamentarii PSD și le-au cerut modificări legislative. ”Au fost discuții despre legea salarizării, dar mai ales despre debirocratizare fiindcă asta este marea problemă a administrației locale: birocrație multă și angajați puțini. Este o legislație stufoasă pe care voi încerca să o simplific”, a precizat senatorul Dan Manoliu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.