Ședință de Guvern la Roman?

de | 22/02/2017 | Local, Politică

Un parlamentar cere public ca cel puțin o ședință a Guvernului Grindeanu să aibă loc la Roman, în municipiul aflat la confluența Moldovei cu Siretul. Conform jurnaliștilor de la Ziarul de Iași (click aici pentru articol), cel care a cerut acest lucru este senatorul PSD Vasile Toma.

Municipiul Roman a fost ales ca loc de desfăşurare a viitoarei întâlniri datorită faptului că este amplasat în centrul geografic al Regiunii de Dezvoltare Nord-Est”, scrie Ziarului de Iași. Scopul aducerii Guvernului în Moldova este de a atrage atenția asupra celei mai sărace regiuni din țară.

Tot pentru a atrage atenția asupra Moldovei, deputatul Laurențiu Leoreanu a citit în plenul Camerei Deputaților o declarație politică:

Din păcate, mulți dintre colegii mei nu au înțeles că au fost aleși ca să reprezinte interesul cetățenilor, drept urmare când s-a votat bugetul, prin votul lor, i-au privat de șansa de a trăi într-o regiune care se dezvoltă, care începe să recupereze decalajul în comparație cu celelalte regiuni ale țării. Regiunea de nord-est, a Moldovei, a fost vitregită la elaborarea bugetului pe anul în curs, iar amendamentele propuse de mai mulți parlamentari din zonă, depuse cu scopul de a ajuta, au fost respinse. Datoria noastră, ca parlamentari, e să fim preocupați de toți cetățenii, să nu facem diferențe între regiunile țării, ci să gândim legi și măsuri care să ajute la o dezvoltare uniformă, să asigure un trai de viață egal pentru toți cetățenii țării. Am rugămintea ca în acțiunile viitoare să avem în gând acest lucru. Ca prin legile și măsurile pe care le propunem să ne gândim la binele celor mulți, la cum să facem ca să avem o țară din care copiii și nepoții noștri să nu își dorească să plece, ci să rămână pentru a putea crea ceva, pentru a lăsa ceva în urma lor. Să nu uităm că într-adevăr avem nevoie de unitate, mai ales că în curând vom celebra centenarul Marii Unirii. Am încrederea şi voi munci ca regiunea istorică a Moldovei să nu devină Cenușăreasa României.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.