Cât vor fi chiriile la ANL

de | 23/02/2017 | Economic, Local, Util

Valoarea chiriilor pentru locuințele tip ANL va suferi modificări începând cu luna martie. În ședința ordinară a Consiliului Local Roman, ce va avea loc joi, 28 februarie, consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind stabilirea cuantumului chiriei aferentă locuințelor ANL. înRoman.ro a scris despre acest lucru săptămâna trecută (click aici pentru articol). Autoritățile locale vor trebui să voteze o astfel de hotărâre pentru a adapta cuantumul chiriilor la legislația națională modificată în 2016. Este vorba despre Hotărârea de Guvern nr. 251/2016, care prevede recalcularea chiriei în functie de venituri, vârstă și suprafață locuită și prin adăugarea unei cote obligatorii care se aplică la valoarea de inventar a locuinței.

Conform proiectului de hotărâre întocmit, ”a rezultat o chirie de 3,66 lei/mp pentru tinerii care nu au împlinit vârsta de 35 ani și de 4,98 lei/mp pentru persoanele ce au împlinit vârsta de 35 ani. La stabilirea cuantumului chiriei s-a ţinut cont devaloarea investiţiei, amotizarea clădirii, cheltuieli de întreţinere şi reparaţii curente, reparaţii capitale, cheltuieli de administrare şi impozit pe clădire.”

Chiria se va aplica pentru fiecare metru pătrat arie construită desfășurată, nu doar pentru suprafața utilă. Până acum, chiria care s-a plătit a fost calculată în funcție de suprafața utilă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.