Foto: „Miracol din fereastră” la Muzeul de Artă

de | 26/02/2017 | Cultură, Local

Ferestre cu flori, ferestre închise, deschise, colorate sau ”șlefuite” de vreme. Ferestra este tema principală a unei expoziții de pictură ce poate fi vizitată la Muzeul de Artă Roman în această perioadă. Expoziția ”Miracolele din fereastră” este semnată Aurel Stanciu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Bacău.

Vernisajul expoziției a avut loc vineri după-amiază, ocazie perfectă pentru iubitorii de artă de a se revedea într-un cadru familiar.

Într-o tabără, în lipsă de peisaje, m-au impresioant florile dintr-o fereastră. Și  atunci mi-am dat seama că mi-am găsit un mod de exprimare și o provocare. Fereastra este o trecere de la interior la exterior, reprezintă  trecerea de undeva. Din păcate, tradiția s-a pierdut, oamenii au stricat ferestrele vechi și le-au înlocuit cu unele de termpopan. Din păcate și la biserici s-a întâmplat așa”, a spus pictorul Aurel Stanciu.

El a prezentat apoi câteva dintre lucrările sale, vorbind despre ”floarea din fereastră”, care primește lumină și aer curat, despre ”taina din fereastră” – o siluetă de tânără care așteaptă un semn de la iubitul aflat afară, despre ”semnul„ din fereastră – care spunea vizitatorului dacă cineva este acasă sau nu.

Aurel  Stanciu este un pictor cu zeci de participări la expoziții din țară și din străinătate, are lucrări în expoziții particulare din zece țări, dar și în instituții publice și muzee din țară. A participat la mai multe tabere internaționale de pictură și a fost premiat pentru activitatea sa cu mai multe ocazii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.