Handbal CSM Roman – Corona Brașov: se sparge ghinionul

de | 26/02/2017 | Local, Sport

După două înfrângeri și un egal, părea obligatoriu ca echipa din Roman să câștige, datorie de care s-a achitat cu brio.

Filmul meciului

La începutul meciului părea că cele două echipe vor lupta de la egal la egal, și chiar dacă primele două goluri au fost marcate de CSM Roman prin Iryna Glibco, brașovencele păreau a avea un ușor avantaj, dând dovadă de incisivitate și imaginație în atac. După un 3-3 în minutul opt și 4-4 în minutul zece, CSM a preluat ușor conducerea cu un gol sau două, până în minutul 19, când s-a rupt filmul pentru brașovence: au ratat de patru ori la rând, timp în care Jasna Toskovic  și Iryna Glibko au găsit breșele din poarta adversă. Până la finalul reprizei, Corona a reușit să mai marcheze o singură dată, tabela de marcaj înregistrând un avantaj de șase goluri în favoarea CSM: 17-11.

handbal CSM Roman Corona Brasov 2218

Repriza a doua a fost așteptată cu emoții de suporterii romașcani, ultimele trei meciuri arătând că CSM tinde să se piardă în repriza a doua. Și imediat situația părea să se confirme, Jasna Toskovic ratând de două ori consecutiv, în minutele 34 și 37. Din fericire, imboldul necesar a venit de la Raluca Agrigoroaei și Iryna Glibko, care au pus presiune la poarta adversă și au reușit să înscrie fiecare de câte două ori. După care iar a urmat o cădere în rândul CSM, în următoarele 10 minute ratând de trei ori și primind o eliminare. Însă tot Iryna Glibko a reușit să mobilizeze echipa romașcană în minutul 23, imboldul primit făcând ca, în ultimele șapte minute, CSM să marcheze șase goluri prin șase jucătoare diferite. Scor final CSM Roman – Corona Brașov: 29-23.

handbal CSM Roman Corona Brasov 2247

Meciul s-a terminat în aplauzele spectatorilor care s-au bucurat de un meci frumos și cu fairplay.

Statistici

Pentru CSM Roman au înscris: Iryna Glibko – 9 goluri, Oana Chitacu – 5, Jasna Toskovic – 5, Ana-Maria Iuganu – 3, Luciana Popescu – 2, Raluca Agrigoroei – 2, Cynthia Tomescu -2 și Carmen Stoleru – 1. CSM Roman a aruncat de la șapte metri de două ori, ambele aruncări fiind transformate în goluri.

Pentru Corona Brașov au înscris: Laura Chiper – 7 goluri, Georgiana Ciuciulete – 5, Adriana Crăciun – 4, Mihaela Tivadar – 3, Elena Dinca – 2, Marinela Neagu -1 și Andreea Pricopi – 1. Corona a aruncat de la șapte metri de patru ori, marcând trei goluri.

Ce urmează

CSM Roman rămâne pe locul șase în clasament având de recuperat trei puncte față de HCM Râmnicu Vâlcea, misiune foarte grea ținând cont că următorul meci îl va disputa la HC Dunărea Brăila acasă, brăilencele ocupând locul secund în clasament. Meciul se va disputa pe 3 martie, de la ora 17.00, și va fi unul greu, dar nu imposibil, în ultimele șase întâlniri directe echipele împărțindu-și frățește victoriile.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.