Surprins de radar cu aproape 170km/h

de | 27/02/2017 | Actualitate, Județean

Un șofer din București și-a găsit ”nașul” în Neamț. Conducătorul auto a fost surprins de aparatul radar duminică, 26 februarie, în timp ce conducea un autoturism  cu viteza de 169km/h în afara localității și cu 109km/h în localitatea Secuienii Noi. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere și i-au aplicat sancțiunea contravențională de 1.305 lei pentru fiecare din abaterile săvârșite.

Șoferul din București nu a fost singurul ghinionist care a avut de-a face cu oamenii legii. În perioada 24 – 26 februarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul unei acțiuni coordonate de către Direcția Rutieră. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 282 sancțiuni contravenționale, dintre care 210 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 63 permise de conducere, dintre care 50 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și a fost constatată o infracțiune la regimul circulației.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.