Ce investiții vrea să facă Spitalul

de | 01/03/2017 | Economic, Local, Sănătate

Directorii din cadrul Spitalul Municipal de Urgență Roman au fost felicitați de primarul municipiului pentru că au promovat concursul care îi ține pe funcții pentru încă un mandat de trei ani., mandat care începe pe 10 martie. Astfel, actuala echipă a unității spitalicești va continua să lucreze în aceeași formulă până în 2020. Nu rămân de făcut decât investițiile. Doar că nu se știe câte vor fi posibile, din cauza limitării bugetare.

Aparatura medicală necesară pentru a fi cumpărată cât mai repede este undeva la 6.500.000 lei, aici însemnând dotare în ce privește blocuri operatorii, incubatoare de transport petru nou-născuți, care e și o cerință pentru autorizarea ISU, aparat de radiologie care trebuie și la laboratorul TBC, și pentru laboratorul Spitalului, inclusiv unul mobil pentru blocurile operatorii, ecografe, computer tomograf este primul pe listă în fiecare an. Apoi sunt reparații curente la secțiile pe care nu am reușit să le facem și, așa cum vă spunea și doamna manager într-o intervenție anterioară, pentru că în acest an avem de pus în practică o zonă de spitalizare de zi la nivelul spitalului o să trebuiască să identificăm zonele în care putem face acest lucru și atunci reperațiile și pentru secțiile care au mai rămas să fie făcute odată ce știm foarte bine ce avem de făcut, că e posibil să mai permutăm niște zone din anumite secții. Aici e o estimare, pentru cele trei secții care au fost, de aproape 1.000.000 lei”, a afirmat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

O altă investiție ce trebuie făcută anul acesta înseamnă finalizarea lucrărilor de reparații capitale la un corp de clădire. Anul acesta, Spitalul are promisiune de alocare a 300.000 de lei de la Primăria Roman. Alți 250.000 de lei sunt necesari pentru Cabinetul de Sănătate Mintală și pentru amenajarea arhivei unității spitalicești. O prioritate rămâne și înființarea unui centru imagistic pe fonduri europene.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.