„Mărțișorul românesc” a trimis sute de picturi la Roman

de | 01/03/2017 | Cultură, Educație, Local

Sute de copii din toată țara au participat la cea de-a X-a ediție a concursului ”Mărțișorul românesc”, organizat de Clubul Copiilor Roman.  Anul acesta s-au înscris în competiție 601 copii, cu tot atâtea reprezentări plastice ale mărțișorului. Activtatea de premiere a avut loc marți după-amiază, iar directorul Clubului Copiilor Roman a recunoscut că a vrut să „fure startul” în anunțarea primăverii.

Este un proiect pe care doamna profesor Carp Monica o coordonează, este la a X-a ediție și se intitulează Mărțișorul românesc. Lucrările, cu un simplu ochi de privitor, sunt foarte frumoase mai ales că sunt realizate de copii cu multă muncă, multă străduință. Felicit pe această cale doamnele profesoare care au coordonat copiii, felicit copiii pentru lucrările pe care le-au realizat”, a afirmat Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor Roman.

Profesorul organizator a povestit că a fost nevoie să primească anul acesta exclusiv picturi, fiindcă la edițiile anterioare, atunci când se primeau și alte tipuri de lucrări, cum ar fi mărțișoare realizate din diferite materiale, erau mii de lucrări de jurizat, cu mult peste posibilitățile celor care au inițiat această acțiune.

Am primit atât de multe mărțișoare… sute și mii…. la prima ediție am primit plicuri cu sacul, venea poștașul cu saci de plicuri, am fost depășiți și ca număr de persone care au făcut parte din echipa de jurizare. Dintr-un număr atât de mare de mărțișoare toate au avut suflet, au avut mesaj, au transmis ceva, dar pot să evidențiez un mărțișor de suflet cu fir alb și negru, primul mărțișor… deci la început a fost firul de lână alb și negru și cu bănuțul acela care era semnul bogăției, de aur sau de argint; așa se oferea la începuturi. Alt mărțișor de suflet au fost cuvintele domnului Ciucă Valentin care a prezentat prima ediție a mărțișorului și a zis că suntem demni de Cartea Recordurilor. Cu regret spun că nu am putut să demarez procedura pentru Cartea Recordurilor pentru ca Romanul să fie nu numai locul de întâlnire a mărțișoarelor ci să fie și înscris în Cartea Recordurilor. Dar în inimile noastre, în sufletul nostru, am realizat acea legătură, am transmis mesajul și zic eu că e mai valoros mesajul nostru care l-am transmis eu la toată țara, la toți colegii din țară”, a declarat Monica Carp, artist plastic și organizator.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.