Zeci de amenzi pentru șoferi

de | 05/03/2017 | Actualitate, Județean

Poliţiştii nemțeni au acţionat, în zilele de 2 și 3 martie, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul neregularităţilor privind starea tehnică a autovehiculelor. Astfel, poliţiştii rutieri au acţionat în trafic, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat municipiul Piatra Neamț și Roman controlând, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii, fiind controlate 42 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale și au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare. Într-un caz de constatare a infracțiunii de conducerea unui auto neînmatriculat și cu număr fals s-a dispus măsura imobilizării autovehiculului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.