Ajutor pentru o familie care a rămas fără casă

de | 08/03/2017 | Rural, Social

Deși soarta i-a lovit crunt, semenii le oferă o mână de ajutor. Acum, familia Ștefan din satul Cotu Vameș primește sprijin de la mai mulți oameni de bine, cu toate că durerea din suflet cauzată de incendiul devastator nu poate fi ștearsă atât de ușor. Un alt gest creștinesc a venit, miercuri, din partea uneia din cele două parohii din Cotu Vameș.

Având în vedere evenimentul nefericit prin care a trecut familia Ștefan la începutul lunii martie, săptămâna trecută, eveniment în urma căruia a ars casa în care locuia această familie, parohia noastră a fost profund sensibilizată de cele întâmplate. Ne-am  mobilizat și am  strâns suma simbolică de 1.000 de lei, pe care am donat-o familiei ca sprijin pentru începerea reconstrucției casei. Totodată, am oferit un televizor, ca mângâiere copiilor – cu vârsta de patru, respectiv nouă ani – și flori, fiindcă este ziua femeii și florile simbolizează compasiunea, admirația și  solidaritatea cu persoanele dragi nouă: cu mamele, cu bunicile, cu surorile, cu soțiile, cu fetele și cu toate ființele dragi care ne fac viața mai ușoară și mai frumoasă”, a afirmat preotul Mario-Doro Ciucanu, parhoul la biserica ”Sf. Dumitru” din Cotu Vameș.

Acest gest nu este unul solitar: mai mulți oameni din ambele parohii din Cotu Vameș au mers în nume personal și au dăruit diferite bunuri sau sume de bani pentru reconstrucția casei. Nici administrația locală a comunei Horia nu a stat deoparte; primarul Cristian Baciu a precizat că familia va primi un sprijin de 10.000 de lei din bugetul local pentru achiziționarea de materiale de ocnstrucții. Tot Primăria Horia a pus la dispoziție și un buldoexcavator pentru ca ruinele de după incendiu să fie demolate și  terenul să fie pregătit pentru o construcție nouă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.