Șoferițe „amendate” cu flori

de | 08/03/2017 | Actualitate, Local

Doamnele și domnișoarele conducătoare auto, care au fost oprite azi de polițiștii romașcani, au avut parte de o surpriză frumoasă. În loc să le fie cerute actele la control, șoferițelor li s-a oferit câte o floare. Oamenii legii au oprit mai multe mașini conduse de doamne și domnișoare. Unele dintre șoferițe au fost nedumerite. O tânără care se ducea la Poliția Locală a crezut că primește amendă și a răsuflat ușurată atunci când polițistul rutier i-a dăruit o floare și indicațiile cerute. O doamnă care era la volanul unei mașini de școală de șoferi a oprit la semnalul polițistului, dar cu multă emoție, din cauza lipsei de experiență la volan. Nu au ”scăpat” nici jucătoarele de la handbal, care se duceau la antrenament.

politie Valentin Baetanu flori 2798

Am crezut că ne amendați”, a spus o șoferiță. ”Astăzi nu, astăzi este cu reducere”, a venit replica polițistului. ”A foarte frumos, foarte frumos! Drăguț din cale-afară”, a zis o conducătoare auto din județul Bacău. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman nu se află la prima acțiune de acest fel. Oamenii legii susțin că au multe motive pentru care să mulțumească șoferițelor.

politie flori 2812

E o zi deosebită, azi mai mult ca oricând trebuie să avem grijă de doamne, de domnișoare, de participantele la trafic. E un gest pe care vrem să-l facem față de acestea, un semn de respect și de mulțumire pentur că, în general, doamnele sunt mai responsabile la volan. Spun acest lucru ca polițist cu epxeriență și ca șofer”, a afirmat comisarul șef Valentin Băetanu, șeful Biroului Rutier Roman.

Valentin Baetanu politist cu flori 2775

Acțiunea oamenilor legii din cadrul Biroului Rutier Roman este una de tradiție și anul acesta s-a făcut fără niciun sprijin de la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție, adică fiecare polițist a contribuit financiar pentru cumpărarea florilor care au fost dăruite.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.